Evy

Sinds kort heb ik een nieuwe vriendin. Evy is haar naam. Onze relatie is nog pril, maar het voelt goed. De aftastende fase hebben we inmiddels gehad.
In het begin van een nieuwe relatie heb ik nog wel eens de neiging om te hard van stapel te lopen, maar Evy herinnert mij er regelmatig aan dat het niet verstandig is om dingen te overhaasten.

Op zoek
Mannen, vrouwen, jong en oud, men is enthousiast als ik over Evy begin. Iedereen kent haar van naam of heeft het al eens met haar gedaan. Evy is namelijk niet monogaam.
Daar maakt ze geen geheim van. Je begrijpt dat ik daar in het begin van onze relatie wat sceptisch tegenover stond. Nu heb ik daar vrede mee. Sterker nog ik heb Evy inmiddels aan meerdere mensen voorgedragen. Zelf heb ik haar leren kennen via een vriendin.
Het klinkt misschien dramatisch, maar ik was echt op zoek. Op zoek naar iemand die een andere draai aan mijn leven kon geven. ‘Evy past bij jou’ zei die vriendin van mij.

Duidelijkheid
In het begin was het een beetje onwennig, maar het klikt. Ik hou van duidelijkheid, Evy geeft mij dat. Minimaal drie keer per week wil ze afspreken. Het liefste om de dag en
op vaste tijden. Dat vergt een strakke planning, maar Evy is het waard. Met haar zwoele stem, fluistert ze het ene na het andere compliment in mijn oor. Onze date’s zijn kort maar krachtig. We spreken altijd ergens af in de buitenlucht. Al vriest het twintig graden onder nul, iedere keer krijg ik het er warm van. Mijn hoofd zo rood als een tomaat. Ik begin te zweten. Mijn mascara loopt door, maar dat kan Evy niets schelen. Zij neemt mij zoals ik ben. Na iedere date met Evy moet ik weer even bijkomen. Dan denk ik terug aan onze eerste kennismaking op een schemerige dinsdagavond. Speciaal voor Evy had ik mijn gloednieuwe Nike’s met knalroze veters aangetrokken. Zoals iedere relatie, kent ook die van ons zijn up’s en down’s, maar door Evy voel ik mij een beter mens.

Doorzetten
De ‘Evy’ Start to run hardloopcursus voor beginners is dus echt een aanrader. Aan elkaar gepraat door de Vlaamse presentatrice Evy Gruyaert. Goed voor de conditie en voor het verliezen van overtollig ‘wintervet’ Alle begin is moeilijk. Doorzetten. Zoals dit hoort bij een relatie. Tussen Evy en mij zit het wel goed. Voor zolang als het duurt.

img_0149

Haagse Bos