Den Haag: Helemaal het (Noord) einde

In het centrum van Den Haag raak je eigenlijk niet uitgekeken. Shop till you drop, bezoek een van de vele musea, proost met een drankje op het terras of wandel langs de prachtige gebouwen welke de stad rijk is. Tijdens deze mini-tour laat ik je kennis maken met het Noordeinde en het Haagse Zeeheldenkwartier. Enjoy!

Noordeinde
Het Noordeinde in Den Haag is wat mij betreft een prima startpunt om deze mini-tour mee te beginnen. Deze bijzondere winkelstraat ligt namelijk midden in het centrum en biedt bijzonder veel diversiteit. In het eerste gedeelte, tot aan Paleis Noordeinde, tref je voornamelijk de exclusieve modewinkels. In het tweede gedeelte vind je restaurants, diverse kunstgaleries en hippe nieuwe winkeltjes zoals Het Appeltaartgevoel. (Noordeinde 79) In deze woonwinkel kan je eindeloos ronddwalen op zoek naar leuke woonaccessoires of een origineel cadeau. De enthousiaste eigenaresse helpt je graag bij het uitzoeken van een tof item. De meeste producten zijn handgemaakt. Bij mooi weer staat de deur naar de prachtige tuin altijd open. Het Noordeinde heeft vele kleine zijstraatjes zoals de Oude Molstraat. Op nummer 30D kan je heerlijk lunchen bij ’t Hof van Eten. Het personeel is super vriendelijk. De verse fruitsapjes zijn een aanrader, maar stiekem zijn wij vooral fan van de huisgemaakte koekjes.

’t Hof van Eten

Zeeheldenkwartier
Aan het einde van het Noordeinde loop je eigenlijk zo het Haagse Zeeheldenkwartier in. Deze wijk aan de rand van de stad, heeft de laatste jaren een ware transformatie ondergaan, waardoor het nu een van de meest geliefde wijken van Den Haag is. In het Zeeheldenkwartier vind je veel galeries, design en authentieke winkeltjes. Midden in de Piet Heinstraat word ik op slag verliefd op een grote apothekerskast die bij antiekwinkel Serendipity voor de deur in het zonnetje staat te pronken. Iets verderop vinden we The Fine Store.(Piet Heinstraat 64) Een mooie, lichte winkel welke vooral rust uitstraalt.
Bij The Fine Store kan je terecht voor design items, of wanneer je op zoek bent naar iets speciaals voor in je interieur. Ook zijn er in het Zeeheldenkwartier genoeg leuke cafés en restaurants te vinden. De dierenliefhebber nipt bij Ditjes en Katjes (Piet Heinstraat 66) van zijn thee met een spinnende kat op schoot. Iets verderop ligt het gezellige Anna Paulownaplein waar zich diverse horecagelegenheden bevinden, omringd door mooie, statige panden. Van de internationale keuken tot een vegetarisch restaurant of een wijnbar. Onder het genot van het zonnetje is het op de terrassen van het Anna Paulownaplein altijd gezellig.

Vanaf het Zeeheldenkwartier lopen we weer terug richting het centrum van Den Haag. Hopelijk vond jij deze mini-tour ook helemaal het (Noord) einde en heb je genoeg inspiratie opgedaan. We komen elkaar vast nog eens tegen in een andere stad.

The Fine Store