Hotel des Indes

Op een high tea kan ik mijzelf enorm verheugen. Een high tea is namelijk de perfecte combinatie tussen diverse hartige en zoete hapjes. Alhoewel de thee zelf een stuk specialer is dan de standaard English breakfast tea welke ik normaal gesproken uit een theedoos vis, draait het bij een high tea natuurlijk om de bomvolle etagère met kleine hapjes.

Scones
Het liefst ga ik theeën met mijn nicht. Niet alleen omdat ik verder weinig andere mensen ken die zo nu en dan net als ik ongegeneerd los kunnen gaan op de weldaad aan diverse lekkernijen, maar ook omdat we dezelfde smaak hebben. Zo lusten we allebei geen scones. Met of zonder clotted cream en jam, die dingen zijn niet weg te krijgen. Helaas voor ons lijken scones meestal standaard bij een high tea te behoren. Tijdens een super goede high tea in Rotterdam werden we tot aan de parkeerplaats toe achtervolgd door het personeel met de vraag of de genuttigde high tea wel echt naar wens was? Ook al hadden we meerdere malen aangegeven dat dit inderdaad het geval was, men was niet overtuigd.
De scones, clotted cream en jam lagen immers nog onaangeroerd op het plateau.
‘Wij lusten allebei geen scones, jullie mogen ze wat ons betreft zelf opeten,’ was ons antwoord. Waarschijnlijk hebben ze het daar nu nog over. ‘Weet je nog, die twee rare, roodharige dames die de scones niet opaten?!’

Hotel des Indes
Inmiddels is onze laatste high tea alweer enige tijd geleden en vonden we het tijd worden voor iets speciaals. Na alle verhalen over de legendarische -lees scones vrije- high tea in het Haagse Hotel des Indes was de reservering snel gemaakt. Onder de indruk van de prachtige, chique lounge van het hotel. Mijzelf afvragend waarom ik altijd en eeuwig een oude spijkerbroek aan heb?? genoten we inderdaad van een heerlijke high tea.
Van huisgemaakte kleine sandwiches, hartige amuses en warme gerechtjes tot (heel veel) chocolade en bijzondere gebakjes. Een complete high tea in een bijzondere ambiance die vorstelijk aan doet. De tijd lijkt stil te staan en de pianomuziek van de Bulgaarse pianist Ivan Pavlov maakt het plaatje compleet. En zeg nou eerlijk: Hotel des Indes daar moet je toch gewoon een keer (binnen) geweest zijn? Mocht dat je niet overhalen dan is er nog een andere optie om je over de streep te trekken: De high tea bij Hotel des Indes is ook verkrijgbaar inclusief scones, clotted cream en jam.