Markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam is de eerste overdekte marktvloer in Rotterdam. Hier vind je alles op het gebied van food & drinks. Omdat ik natuurlijk dol ben op eten, stond ik al snel na de opening in 2014 bij de razend populaire Markthal op de stoep. Nu bijna 2,5 jaar na dato wordt het tijd om de Markthal wederom met een bezoekje te vereren. Foto’s maken en het schrijven van een leuke blog zijn dit keer het hoofddoel.

Markthal
Met een vriendin die fotografe is, heb ik op een druilerige vrijdagochtend afgesproken voor de Markthal in Rotterdam. Niet alleen een walhalla voor foodlovers, het kleurgebruik van onder andere het spectaculaire ronde plafond maken dit ook voor fotograven en toeristen een bijzonder project. Vanaf station Blaak loop je zo de Markthal in.
Voor bezoekers die er een dagje Rotterdam van willen maken, liggen het centrum en de Koopgoot om de hoek. Ook het parkeren van de auto is geen probleem want onder de kelder bevindt zich een parkeergarage.

Wereldkeuken
Ondanks het vroege tijdstip staan er al mensen een patatje te eten bij Bram Ladage.
Een groepje toeristen kijkt haar ogen uit. Er wordt uitleg gegeven bij een kraam vol met gekleurde Marokkaanse kruiden en specerijen. Een tweetal kinderen kijkt watertandend naar de rijkelijk versierde donuts bij de Donut Company. Bij de kraam met de ‘Beste jam van 2016’ verzamelen zich in rap tempo aardig wat mensen. De Markthal biedt plaats aan bijna honderd kramen met dagverse producten. Onder het genot van een kop thee kijken we vanaf het terras van Delifrance neer op de Markthal. Er bevinden zich diverse food speciaal zaken uit alle streken van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan Italiaanse cannoli, verse Franse worst, exotisch fruit en verschillende soorten kaas. Ook voor een goede fles wijn en de lekkere trek ben je hier aan het juiste adres. Kies je voor de macarons in alle kleuren van de regenboog, of ga je naar de Chocolade Company? Meer trek in een ijsje of in één van de grootste stroopwafels die je ooit hebt gezien?

Restaurants
Naast alle kraampjes met food, bevinden zich ook diverse restaurants op zowel de begane grond als de eerste verdieping. Zo vind je hier bijvoorbeeld een restaurant van Jamie Oliver en een groot Seafood restaurant. Naast het Chinese restaurant bevindt zich een grote supermarkt. Een hele belevenis. Uit eten of liever thuis kokkerellen? Dat wordt een lastige keuze.

Speciaal
De Markthal in Rotterdam is zeven dagen per week geopend en biedt een overvloed aan geuren, kleuren en smaken. Speciaal voor de foodlover, mensen die op zoek zijn naar iets speciaals en stiekem ook voor de (hobby) fotograaf. Waar heb jij trek in?