Foodhallen Amsterdam

Midden in Amsterdam, tussen het centrum en de Jordaan, vind je ‘De Hallen’ Deze gebouwen aan het Amsterdamse Bellamyplein deden jaren geleden dienst als tramremise met de bijbehorende werkplaatsen. Eenmaal omgetoverd tot De Hallen, tref je hier een inspirerend, industrieel complex met voor een ieder wat wils. Naast hippe winkels en originele startups zoals The Maker Store, vind je hier een bibliotheek, filmhallen en natuurlijk de Foodhallen. Wil je het hele weekend in Amsterdam vertoeven? Geen probleem. Je boekt gewoon een kamer in Hotel de Hallen.

Nieuw
Nieuw, hip, trendy en je kunt er lekker eten. Noem vooral dat laatste argument en ik ben om. Zijn de Foodhallen in Amsterdam vergelijkbaar met de Markthallen in Rotterdam?
Dit is de eerste vraag die in mij opkomt. Eenmaal in Amsterdam blijkt het antwoord op deze vraag nee te zijn. De Markthal in Rotterdam is een hypermoderne versmarkt. Bij de Foodhallen in Amsterdam spreek je af met vrienden om bij te kletsen.

Wereldkeuken
In de Foodhallen vind je diverse stands waar (lokale) ondernemers culinaire hapjes en drankjes aanbieden, die je gezellig aan een van de grote tafels kunt nuttigen. Er hangt een gezellige sfeer. Keukens uit verschillende delen van de wereld worden vertegenwoordigd. Omdat we goede verhalen hebben gehoord over de pizza’s van Renatos beginnen we bij de Italiaans keuken. De pizza’s worden bereidt met verse ingrediënten en dat is te proeven. Uitbuiken doen we bij de Kanarie Club, achterin de Foodhallen. Bij de Kanarie Club kan je niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, er zitten opvallend veel flexwerkers. Volop faciliteiten voor early birds en hun laptop want de Kanarie Club opent op doordeweekse dagen haar deuren al om 08:30 uur. Op de bovenverdieping bevindt zich een poolbar. Vanaf hier heb je mooi uitzicht over de gezellige Kanarie Club.

Ballen
De letterlijke betekenis van Dim Sum is ‘raak het hart’ Bij de Dim SumThing bestellen we een aantal van deze Cantonese lekkernijen. Inderdaad ons hart gaat sneller kloppen bij het proeven van de gestoomde hapjes. Vooral Mijn Lief is direct groot fan. Met een schuin oog heb ik echter de BallenBar al lang gespot. Je mag mij s ’nachts wakker maken voor een goede bitterbal. Bij de BallenBar hebben ze een proeverij met diverse soorten bitterballen. De oude kaas-spinazie bal en de thom kha kai bal zijn als eerste aan de beurt.
De bouillabaisse en de truffelbal zijn overheerlijk. Welke ik de lekkerste vind? Ik kan niet kiezen. Proef zelf maar tijdens jouw bezoek aan de Foodhalen in Amsterdam. Laat je het mij dan even weten?

Foodhallen Amsterdam: De BallenBar