Tips

Foodhallen Den Haag

De Haagse Bluf vind ik eerlijk gezegd een van de mooiste gedeeltes van hartje Den Haag. Hoge gebouwen met prachtige gevels, gelegen rond een plein waar je ‘rustig’ iets kunt drinken. Totdat ‘rustig,’ ‘te rustig’ werd en de Haagse Bluf bijna geen bezoekers meer trok. Winkels stonden leeg en er kwamen plastic vuilniszakken voor de ramen te hangen. De blijdschap was dan ook groot toen ik een uitnodiging ontving voor de opening van de nieuw gevestigde Foodhallen in De Haagse Bluf.

Foodstands
Van rust is met de komst van de Foodhallen geen sprake meer. De felle lampen van de neon letters trekken de bezoekers naar binnen. Twaalf indoor foodstands met in het midden een bar en voldoende zitgelegenheid.
Een frisse, moderne uitstraling en voor een ieder wat wils. Tijdens mijn eerdere bezoek aan De Hallen in Amsterdam werd ik al fan van Renato’s Italiaanse keuken. Tot mijn grote vreugde blijkt Renato’s ook in de Haagse Foodhallen gevestigd. De liefde is er nog steeds, want de royaal belegde pizza’s smaken heerlijk. Naast de pizza’s wordt bij Renato’s Osteria de pasta vers klaargemaakt uit een grote Parmezaanse kaas. Ik ga echter voor de exotische Vietnamese streetfood bij Vietstreet en vergrijp mijzelf in het voorbij gaan aan de dim sum. Ook de falafel van Holy Falafel wordt geproefd. Wie de lange rij trotseert kan bij Bar Peche terecht voor oesters en vis.

Dim Sum

Groentechips met chocoladesaus
Ondanks dat ik inmiddels meerdere foodhallen heb bezocht, scoort Den Haag extra punten door de ruimte en de opzet. Zo is er op de eerste etage een tweede, grote bar te vinden en voldoende zitplaatsen. Niets is zo vervelend als staande eten. Lekker onhandig ook. Bij de Foodhallen heb je hier geen last van. Daarmee zijn we er nog niet. Ik heb nog meer bijzonderheden voor je in petto. Heb ik je namelijk al vertelt over de combinatie van groentechips met een saus van witte chocolade en merengue? Of de bietenchips met een saus van blueberry cheesecake? Naast verschillende kipgerechten vind je deze bij CeeCee’s Chicken. Mocht deze smaaksensatie je net iets te ver gaan dan kan je bij Burgers & Bites terecht voor een verse hamburger van de gril. De klap op de vuurpijl zijn echter de desserts van The Sweet Spot. Mijn favoriet? Een zoet warm broodje met een hart van chocolade ijs. Je eet je vingers er bij op.

Positief
De foodhallen staan voor een compleet avondje uit. Er zullen regelmatig bandjes optreden. Blijven slapen is dan ook geen probleem. Aan het einde van het jaar zal het luxe lifestyle boutique hotel The Collector haar 57 kamerdeuren openen in hetzelfde gebied. En daarmee is het definitief gedaan met de rust in de Haagse Bluf. Een positieve ontwikkeling want met de komst van de Foodhallen wordt dit gedeelte van hartje Den Haag er alleen maar mooier op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.