Vliegtuig KLM
Travel

Schiphol Survival

Voor mij begint de (vlieg) vakantie pas echt wanneer ik op Schiphol Airport door de douanecontrole heen ben. Omdat je ruim voor vertrek op de luchthaven aanwezig dient te zijn is er genoeg tijd om Schiphol te verkennen. Heb je trek in een kop koffie of wil je liever nog even shoppen? Check snel in, dan laat ik jou zien hoe jij de (wacht)tijd op Schiphol het beste door kunt brengen.

Eten & Drinken
Als ik een vroege ochtendvlucht heb trek ik, zodra ik door de douanecontrole heen ben, gelijk een sprintje naar Starbucks. Koffie! Bij Starbucks kan je rustig wakker worden op een van de relaxte banken. Een broodje haal ik vervolgens bij La Place. Terwijl het s’ochtends nog geen 05:00 uur is hoor ik verderop iemand een portie friet en een hamburger bestellen. Dat kan natuurlijk ook. Loop ook even langs Bubbles Seafood & Wine Bar, al is het alleen maar om de prachtig geëtaleerde wijnflessen te bewonderen.
Iets verderop vind je vervolgens Café Chocolat waar het water je in de mond loopt.
De stukken chocolade worden keurig ingepakt. Tenslotte moet je in het vliegtuig iets (lekkers) te eten hebben.

Shoppen
Shoppen begint op Schiphol. Kleding van diverse bekende merken, sieraden, zonnebrillen, elektronica of delicatessen. Hier is alles te koop. Op vakantie lees je over het algemeen net wat meer dan thuis. Tijdschriften en boeken voor in het vliegtuig of op het strand haal je bij News & Books. Meer weten over de stad waar je naartoe vliegt? Ook de finishing touch van je vakantievoorbereiding regel je bij News & Books. Voor bijna alle citytrips kan je hier een boekje met handige tips vinden. Natuurlijk ga ik lekkere geurtjes testen bij Perfumes & Cosmetics, waar ik de nieuwste trends op make-up gebied voorbij zie komen. Gelukkig voor mij verkopen ze bij de Drugstore mini verpakkingen met bijvoorbeeld douchegel, make-up remover of tandpasta. Ik vergeet namelijk altijd wel iets als ik op vakantie ga.

Oer Hollands
Op Schiphol zijn genoeg souvenir winkeltjes te vinden voor toeristen die door- of terugvliegen naar hun thuisland, maar stiekem vind ik het zelf ook leuk om hier een kijkje te nemen. Bij Flowers & Bulbs word ik altijd vrolijk van alle gekleurde bloemen en bollen. Bij NL + Souvenir & Sports bekijk ik samen met een groep Chinezen al het kitscherige Delftsblauw. De Chinezen verlaten met tassen vol de winkel. Ik hou het zelf bij een Delftsblauwe magneet die ik echt niet kan weerstaan. Ook de winkel van Say Cheese in vertrekhal 3 is een eyecatcher. Hou je niet van kaas, dan is deze winkel in de vorm van een gigantische kaas in ieder geval een mooi item voor het maken van een van de eerste vakantiefoto’s van deze reis.

Chillen
Nergens kan je zo goed ‘mensen kijken’ als op Schiphol. Overal staan bankjes en stoelen waar je lekker kunt gaan zitten. Ik verwonder mij iedere keer weer over de hoeveelheid ‘handbagage’ die vakantiegangers met zich meeslepen. Een kanariegeel geklede vrouw schreeuwt haar reisgenoot iets toe vanaf een paar meter afstand. Iets verderop kijkt een onderuitgezakte puber verveelt naar het scherm van zijn iPad. Bij een van de ramen wijst een vader zijn springende kleuters naar een gereedstaand vliegtuig. De kleuters hebben rode wangen van plezier. Terwijl ik een slok van mijn koffie neem, haal ik mijn telefoon uit de tas en zet de wifi aan. Nog even snel mijn mail checken voordat het tijd is om te gaan boarden. Time flies when you’re having fun.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.